Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu hafta öğretmen atamasıyla ilgili yaptığı açıklamada maksimum sayıda öğretmen atamayı bakanlık olarak istediklerini belirtmiş, çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini ancak bu konunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek başına karar verebildiği bir alan olmadığı sözlerine eklemişti. Bakan Tekin, atama sayısıyla ilgili öğretmenleri umutlandırırken öğretmen atamasında sözlü sınavın yasal zorunluluk olduğunu ifade etmesi hayal kırıklığı yaratmıştı.

Mülakatsız rekor atama

Öğretmenler, taleplerini sık sık sosyal medyada bir araya gelerek duyurmaya çalışıyor. Son olarak Kasım seminerlerinin online yapılması için gündem çalışması yapan öğretmenlere ertesi gün Bakan Tekin’den seminer müjdesi gelmişti.

Öğretmenler şimdi de atamayla ilgili taleplerini sosyal medyada #MülakatsızRekorAtama başlığı altında birleşerek dile getirdi. Özellikle Cumhuriyetin 100.yılında 100 bin atama beklentisini ifade eden çok fazla öğretmenin olması dikkat çekti. Bakanlığın öğretmenlerin bu taleplerini olumlu yanıt verip vermeyeceğini ise zaman gösterecek.

Editör: Deniz Beyatlı