Ülkemizde yatırımın gözdesi altın her dönemin yıldızı olmaya devam ediyor. Biraz risk almayı sevenlerin yatırımlarını borsada değerlendirirken, riski düşürmek isteyenler altına yöneliyor. Bu kapsamda altın yatırımı yapacak vatandaşlara kuyumculardan tavsiye geldi.

Alım satım farkı hakkında açıklama yapan kuyumcular ne gram ne çeyrek diyerek ‘’kesme altın’’ alın dedi.  Müşterilerin istedikleri gibi alabileceklerini belirten kuyumcular ‘’ister 1.000 TL’lik ister 10.000 TL’lik kestirerek alabilirsiniz satarken de daha az makas olur ve daha az zarar edersiniz’’ ifadelerini kullandılar.gram-ceyrekten-daha-karli

Kesme altına artan ilgi sebebiyle gram, çeyrek ve Cumhuriyet altına talebin düştüğünü belirten kuyumcular 24 ayar saf altının, yatırımcıyı en az zarara uğratacak yatırım aracı olduğunu belirterek  “Bakın şu küçücük parça 3052 lira geldi. Bu parça da 3.98 gram geldi. 1850 lira şu an gramı bu da 7363 TL tuttu. Müşteriler diyor ki, ‘Çöpte bulsak almayız.’ Ben diyorum ki, ‘Alın bana getirin…’” dedi.

Teneke altın ve paketli altında 100 gramda yaklaşık 500 TL’lik bir alım satım farkı olduğu kaydedildi.

Editör: Tugay AKSOY