Bakan Tekin daha önce yaptığı konuşmalarda en çok açık bulunan branşları; okul öncesi, sınıf, imam hatip meslek öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği olarak ifade etmişti. Bu branşların şubat atamalarında ciddi sayıda kontenjan almalarına kesin gözüyle bakılıyor.

İngilizce, Almanca öğretmenlerine müjde

Okullarda 5.sınıftan itibaren çoklu dil eğitim modeline geçilmesi gündemde. Pilot okullarda yapılan çalışma Türkiye geneline yaygınlaştığında yabancı dil öğretmenlerine duyulan ihtiyaç sayısı da artacak. Tüm işaretler İngilizce ve Almanca öğretmenleri için de tatmin edici bir atama sayısına ulaşabileceğini gösteriyor.

Beden eğitim, resim, müzik

Bakan Tekin geçtiğimiz hafta müfredatta ciddi değişiklikler olacağını ve 2017 yılından bugüne yapılan en kapsamlı değişikliğe imza atacaklarını ifade etmişti. Gelen bilgilere göre, öğrencileri sadece bilgi ve becerilerle donatılacak kişiler olarak ele alınmayacağı yeni müfredatta öğrencilerin; bedensel, sosyal ve kültürel gelişimlerine de önem verilecek. Bu çerçevede beden eğitimi, müzik ve resim gibi derslerin artması bununla ilgili olarak da bu branşların öğretmenlerinin yüksek sayıda atanması ihtimal dahilinde.

Editör: Deniz Beyatlı