Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 68 bin öğretmen açığımız var söylemi tüm atama bekleyen öğretmenleri heyecanlandırmıştı. Bakan Tekin, ihtiyacın bu sayıda olduğunu ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ne kadar bütçe sağlayacaklarını bilemediklerini belirtmişti. Bakan Tekin, bu ihtiyaç kapsamında oransal bir atama yapılacağını kaydetmesi sonrası gözler Meclis’teki bütçe görüşmelerine çevrildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçenin geneli üzerinde görüşmelerini 26 Ekim Perşembe günü gerçekleştirdi. Meclis genel kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşmeleri ise 14 Kasım Salı günü gerçekleştirildi. Meclis’in bütçe görüşmeleri 24 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinin görüşülmesiyle sona erecek.

Bundan sonraki aşama ise 4-15 Aralık tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonunun görüşmelerinin ardından 2024 yılı bütçesinin Meclis’e gelmesi. Kesin bütçenin Meclis’ten geçmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne kadar atama yapacağı kesinleşmiş olacak.

Önceki yıllara göre yaptığımız araştırmalarda öğretmen atama sayısı 20 Aralık’a kadar belli olacak. Öğretmenlerin bir diğer umuda da Bakan Şimşek’in eğitimin önemine vurgu yaptığı açıklamaları. Öğretmenler Bakan Şimşek ve Bakan Tekin, işbirliği ile yüksek bir atama sayısı bekliyor.

Editör: Tugay AKSOY