Öğretmen sendikaları arasında Türk Eğitim Sen’in yaptığı çalışmalar meyvesini vermek üzere. Temmuz ayında seyyanen zammında oransal zamdan fazla olması sebebiyle öğretmenler ciddi bir ek ders ücreti mağduriyeti ile karşı karşıya kaldı. Yüzde 17’lik zam ile 60.10 TL olan ek ders ücreti, tost parası değil şeklinde tepkilere neden olmuştu.

Milli Eğitim Bakanı ek ders ücretlerinin iyileştirilmesi için Ekonomi Bakanlığı ile irtibatta olduklarını bu konudaki taleplerini ilettiklerini açıkladı.

Kulislerde konuşulan bilgiler ise Türk Eğitim Sen’in Temmuz ayından bu yana yürütmüş olduğu yüzde 100 zam talebi olumlu sonuçlanmak üzere.

Ocak 2024 tarihi itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 oranında artırılarak hem gelecek yıl zammının hem de geçmişte düşük yapılan zammın telafi edilmesi bekleniyor.

Şuan 60.10 TL olan ek ders ücreti yüzde 100 zam sonrası 120 TL olacak. Asgari ücretin yeni yılda 15 bin TL civarında olması beklenirken. Ayda 120 saat derse giren ücretli bir öğretmen 14.500 TL ödeme almış olacak. Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ayrı bir şekilde hesaplanarak asgari ücretin üzerine çıkarılması gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Böylece kadrolu öğretmenin ek ders ücreti 60.10 TL ücretli öğretmenin ise 75 TL olmuştu. Yüzde 100 zam şartsız gelirse ücretli öğretmenlerin ek ders ücretleri 150 TL olması mümkün.

Editör: Tugay AKSOY