Okullarda öğrencilerin argo konuşması eğitim sorunlarının başında geliyor. Dizi ve filmlerden etkilenen öğrencilerin küfürlü konuşması ve bel altı şakalar yapması birçok öğretmenin ortak şikâyeti. Öğretmen Hasan Sarıkaya da bir öğrencisinin argo kelimeler kullanarak konuştuğuna dikkat çeken bir video yayınladı.

küfürden-akrostiş

‘’Benim çocuğum lan bile demez’’

Öğretmene Hasan Sarıkaya öğrencinin velisini uyarmak istediğinde ‘’benim çocuğum lan bile demez’’ cevabını alınca adeta isyan etti. Çocuğunu biraz tanımasını öneren Hasan Sarıkaya isyanını bir video çekerek kamuoyuyla paylaştı. Öğretmen Hasan Sarıkaya’nın ifadeleri:

Benim bir velim var öğrencimin annesi benim oğlum lan bile demez diyor, abla bak senin çocuğun lan demiyor zaten senin çocuğun küfrün mucidi ilk küfreden insan. Senin çocuğun küfür tedariki yapıyor, yeni küfürler buluyor millete satıyor bunun ticaretini yapıyor. Senin çocuğun baş harflerinden akrostiş yazıyor kime küfrettiğini öyle belli ediyor. Öyle bir çocuk, senin çocuğun cümlenin sonuna nokta yerine küfür koyuyor çocuğunu tanı azıcık ya.

Editör: Deniz Beyatlı