TUİK enflasyonu ve oluşan enflasyon farkının maaşlara yansıması bugünün en önemli gündemlerinden biriydi. 2024 Ocak ayı öğretmen, uzman öğretmen maaşları, yeni ek ders ücretlerini tıklayarak öğrenebilirsiniz. Hürriyetçi Eğitim Sendikası Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medyayı yoğun kullanan sendika başkanlarının başında geliyor. Kuruoğlu enflasyon farkına dair oluşturulan algıya tepki gösterdi. Kuruoğlu’nun paylaşımı:

SÖZDE ENFLASYON, ÖZDE ALGI

Bugün yayınlanan TÜİK verilerine göre Ekim ayı enflasyonu % 3.43 olarak açıklandı. Temmuz ayından bugüne ise enflasyon farkı % 22.08 oldu.

*Yani memurun maaşı gerçek enflasyonu yansıtmayan TÜİK verisine göre bile %22.08 eridi. TÜİK’in verilerinin gerçekle alakası olmadığını memurlar iyi bilmektedir.

Enflasyon farkıyla oluşacak artışları birileri memur şu kadar zam alacak diye göstersede ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİLDİR. Aksine o güne kadar olan kayıptır. Bu algı operasyonlarından bıktık.

Örneklersek… Ek ders ücretleri, baş/uzman öğretmenlik tazminatına Temmuz ayında %17 artış yapılmıştı Bu ücretler aylık gelirin 1/4 iken bugün 1/9'u durumuna geldi.

Geçinmenin artık ateşle dans olduğu bu dönemde okumaya-okutmaya , emeğe, çabaya yıllarını vermiş Öğretmenlerimizin, Eğitim Çalışanlarının,Memurun, Emeklinin hakkını istiyoruz. Tek gerçek öğretmenin, memurun bu hiper enflasyon altında ezildiğidir.

Enflasyon farkını "kazandık" olarak lanse edenlere, bu duruma tek ses dahi çıkarmayanlara karşı HÜRCE haykırmaya devam edeceğiz.

ÖĞRETMENİ, MEMURU, EMEKLİYİ ALGILARA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ.

Editör: Deniz Beyatlı