İddiaya göre bakanlık promosyon görüşmelerini tek elden ülke genelinde yapacak. Bu sayede öğretmen mağduriyetlerinin önüne geçilmesi planlanıyor. Toplu görüşmelerle yapılacak anlaşmayla öğretmen promosyonunun 70 bin TL’ye kadar çıkabileceği konuşuluyor.

Ocak zammı bekleniyor

Konuşulan promosyon tutarlarının 3 yıllık maaş anlaşması karşılığında verilebilmesi için ocak zammı bekleniyor. Artacak maaşlarla beraber bankalardan 50 bin ile 70 bin TL arası teklifler gelebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Öğretmenler arasında da heyecan yaratacak tutarın gerçek olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Mevcut sözleşmelerin feshi

Öğretmenlerin konuyla ilgili bir diğer beklentisi ise mağduriyet yaratan sözleşmelerin bakanlık tarafından feshi. Geçtiğimiz 2 yıl içinde 3 yıllık anlaşmalar karşılığında promosyon sözleşmesine imza atılan bölgelerde mağduriyet yaşanıyor. Öğretmenler eğer bakanlık devreye girip toplu bir sözleşme yapacaksa mevcut çok düşük ücretli promosyon sözleşmelerinin fesih edilmesi ve yeniden herkesi kapsayan bir sözleşme yapılmasını istiyor.

Editör: Deniz Beyatlı