Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk Cumartesi günü artık bir geleneğe dönüşen ‘’Öğretmenler Odası Buluşmaları’’ düzenliyor. Öğretmenler ile buluşmalarında sorunları dinleyerek merak edilenleri cevaplayan Bakan Tekin’in her buluşması sonrası cevapları ya da fikirleri gündem yaratıyor. O konuşmalardan biri de rotasyon üzerine geçmişti. Bakan Konya’da rotasyona yönelik fikirlerini paylaşması sonra MEB taslak metin hazırlamaya başladı.

Rotasyon Hangi Öğretmenlere Gelecek?

İlk başta rotasyon sisteminde 16 yıldır görevde olan öğretmenlerin adı geçmişti ancak edinilen bilgilere göre son çalışma 12 yıldır görevde olan öğretmenler için yapılıyor. Yapılacak düzenleme ile birlikte 12 yıldır aynı okulda görev yapan öğretmenlere MEBBİS sistemi üzerinden tercih ekranı açılacak. Aynı okulda görev yapan öğretmenlerin okulları burada listelenecek. Öğretmenler tercihlerini yapacak ardından rotasyon gerçekleşecek. Öğretmen eğer tercih yapmaz ise zorunlu bir rotasyon yapılacak.

Gelişmeler Henüz Çok Yeni

Rotasyon taslak metni hazırlaya dursun bu gibi çalışmaların yapılması yaklaşık 1-3 yılı bulabiliyor. Bu yüzden henüz resmiyet kazanmadığını belirtmek önem kazanıyor. Bakan Tekin, bu Cumartesi İstanbul’da farklı bir Öğretmenler Odası Buluşmaları ile yine öğretmenler ile bir araya gelecek. Bu buluşmada herhangi bir gelişme yaşanırsa siz değerli okuyucularımıza aktaracağız.

Editör: Tugay AKSOY