İhbar sonrası gözaltına alınan öğretmene 135 yıl hapis talebiyle dava açıldı. Kız öğrencilerin bu esnada Çocuk İzleme Merkezinde pedagoglar tarafından ifadeleri alındı. Kız çocukları kendilerinin dahil öğretmenlerinin hiçbir öğrenciye istismarda bulunmadığını söyledi.

Çocuklar hakkında düzenlenen raporda, çocukların dördünün de ifadelerinin ön görüşme ve adli görüşme ve birbirleriyle uyumlu olduğunu, yaşlarına uygun mental kapasiteye sahip olduklarını ve sakin davrandıkları bildirildi.

Çocukların ailelerin de ifadelerde öğretmeni tanıdıklarını ve istismar suçunu işleyecek biri olmadığını belirttiler. Kendisiyle sürekli iletişim halinde olduklarını belirten beliler, öğretmenden şikayetçi olmadılar.

Ardından veliler tekrardan savcılığa başvurdu. Erkek pedagog eşliğinde ifadelerinin alındığı belirten veliler, çocukların rahat konuşamadıklarını öne sürerek yeniden ifadelerinin alınmasını istediler

TEKRAR İFADE VERDİLER

İkinci ifade de çocuklar bu kez öğretmenin özel bölgelerine dokunarak kendilerini istismar ettiklerini öne sürdüler.

Adli görüşmeci çocukların ifadelerinin güvenilir olduğunu belirtince öğretmen nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İddiaları reddeden öğretmen;

“Çocukların tümü ve aileleri ilk ifadelerinde böyle bir şey olmadığını açıkça Adli Gözlemci huzurunda belirtmişlerdir. Olaydan 1 hafta sonra diğer aile bireyleri ve akrabaların yönlendirmesiyle çocuklar ifade değiştirmişlerdir. Sıcağı sıcağına alınan ifadelerinde hiçbiri böyle bir durumun yaşanmadığını ifade etmiştir. Bana bu iftirayı atan ve hakkımda 112'ye ihbarda bulunan kişiler okul etrafında rahatlıkla uyuşturucu kullanan, torbacılık yapan kişilerdir. Ben bunlarla defalarca tartıştım ve okul çevresinde uyuşturucu kullanımına engel olmaya çalıştığım için bu iftiraya uğradım. Kamu görevlisiyim, suçsuzum ve daha fazla yıpratılmak istemiyorum.” dedi.

Yeterli kanıt olmadığına kanaat getiren hakim, savcılığın adli kontrol talebini reddederek öğretmenin serbest bırakılmasına karar verdi. Fakat 4 öğrenci ve ailesi sonradan şikayetçi olunca, öğretmen hakkında 135’er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bu kez Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan öğretmen savunmalarını tekrar etti. Okul çevresinde uyuşturucu satıcıları ile tartıştığını belirten öğretmen, bu sebeple bu kişiler ile arasında husumet olduğunu belirtti. Öğrencileriyle arasının çok iyi olduğunu ve soruşturma aşamasında kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığını söyledi.

Böyle bir durum yaşanmış olsaydı öncelikle çocukların ailelerin şikayetçi olabileceğini fakat 112’ye ihbar üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

Mahkeme mağdur ve müşteki ifadelerinin birbirleriyle çelişmesi sebebiyle öğretmenin tutuklama talebini reddedip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: Tugay AKSOY