MEB tarafından öğretmenlere önlük hediye edilecek. Öğretmenlerin alacağı önlük için talep sayıları tam 900 Bin. Bu sayı öğretmenlerin yüzde 90'ının önlük başvurusu yaptığını ifade ediyor.

MEB Sayıları Açıkladı!

Öğretmenler gününde dağıtılacak önlükler için 900 bin öğretmenin talepte bulunduğu bildirildi. MEB tarafından MEBBİS üzerinden önlük için talepler toplanmıştı. Önlükler 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde talepte bulunan öğretmenlere hediye olarak verilecek.

Önlükler iki model olarak tasarlandı. Özenle dikilen önlükler için anasınıfı öğretmenleri için farklı ilkokul, lise, ortaokul öğretmenleri için ise farklı önlük tasarlandı. Öğretmenlerin etkinlik sırasında rahat kullanımına uygun olarak üretilen önlükler merakla dağıtılması bekleniyor.

Şu ana kadar devlet okullarında MEBBİS üzerinde 900 bin öğretmenin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda resmi olarak 1 milyon öğretmen görev yapıyor. Önlük dağıtılmasının amacı genelgede de yayınlandığı üzere öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmelerinin teşvik edilmesidir.

Editör: Birkan Erel