Ortaöğretimde jeoloji dersi gelecek mi? Prof. Dr. Naci Görür bu konu hakkında ne dedi? Ayrıntılar haberimizde…

Jeoloji Müfredata Eklenmeli mi?

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğu gerçek. Jeoloji bilimine de buna rağmen fazla ilgi gösterilmiyor. Son zamanlarda depremlerin artmasıyla beraber Jeoloji bilimine gösterilen ilgi de arttı. Düşüncelerinin çok değerli olduğu bir gerçek olan Prof. Dr. Naci Görür ortaöğretimde müfredata jeoloji dersi eklenmelidir dedi. Bunu öne süren Görür okları Milli Eğitime Bakanlığı’na çevirtti.

Prof. Dr. Naci Görür güzel bir öneriyle karşımıza geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’na güzel bir öneride bulunan Görür sayesinde toplumda müfredata Jeoloji dersinin girmesi gerektiği gündem oldu.

İşte Görür’ün Açıklamaları

"Bizim gibi bir deprem ülkesinde Orta Öğretimde jeoloji ve coğrafyanın önemi çok büyük. Lütfen, bu kurumlarımızda hak ettikleri yeri alsınlar."

Bu sözleri söyleyen Prof. Dr. Naci Görür müfredata net bir şekilde Jeoloji dersinin girmesini gerektiğini söylüyor. Bizde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları yapmasını bekliyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içinde de bu adımın atılıp atılmayacağı belli olacak gibi görünüyor.

Editör: Birkan Erel