Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in konuşmasıyla başlayan plan ve bütçe görüşmeleri milletvekillerinin söz almasıyla devam etti. O sırada İyi Parti Milletvekili söz alarak eğitim camiasına dair atanamayan öğretmenlerden ücretli öğretmenlere, piktes öğretmenlerinden, PDR’ye kadar birçok sorunda değindi.

İyi Parti Milletvekili Şenol Suat’ın konuşması:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda MEB bütçesini görüşüyoruz.

Ücretli öğretmenlik rezaleti, atanamayan öğretmenlerimiz, bir türlü vazgeçemedikleri mülakat sistemi sorunu, PDR öğretmen atamaları, piktes öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin mağduriyetlerini dile getiriyoruz.

Bir eğitimci olarak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür eğitimcilerin yetişmesi ve öğretmenlerimizin yeniden meslek onuruna yakışır bir seviyede çalışabilmelerinin sağlanabilmesi için her platformda mücadelemizin süreceğini tüm meslektaşlarıma garanti ediyorum.

Sayın Bakan, mülakat kalkacak diye öğretmen adayları seviniyordu. “Mülakatla ilgili benden öncekilerin sözleri beni ilgilendirmez, mülakatları mülakat gibi yapacağız.” diyorsunuz. Ki bu AKP’nin seçim beyannamesine bile girdi, artık hiç kimse hakkaniyetinize maalesef güvenmiyor, öğretmen liselerini açın Sayın Bakan. Eğitim fakülteleri kontenjanlarını azaltın, bu kadar çok eğitim fakültesine de ihtiyaç yok.

Editör: Deniz Beyatlı