Öğretmen alımlarına dair yaptığı açıklamalarla Bakan Tekin tepki topladı. Öğretmen atama sayılarını yüksek sayıda belirlemek isteyen Bakan Tekin bütçe planlamasını öne sürdü.

Bütçe Olanakları Atamaya Engel!

Sayın Tekin yaptığı açıklamalarla gündem oldu. İşte o açıklama;

''Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz."

Milli Eğitim Bakanı her ne kadar atama sayılarının çok yüksek olmasını gerektiğini söylese de hatta atama sayılarının ihtiyaçları karşılayacak sayıda olması gerektiğini söylese de bütçe olanaklarının engel olabileceğini ima etti. Öğretmen atamalarına dair çalışmaların Meclis’te görüşüldüğünü söyleyen Bakan atama sayılarını yüksek tutmak istiyor. Ancak maalesef bütçe dahilinde dediği için burada bir engel olduğu ortada. Maalesef bu sene istenilen sayılarda atama olmayacağı gözüküyor. Bu da öğretmen adaylarının atamalarının ve çocukların geleceklerinin bütçe olanakları dahilinde belirlenmemesi gerektiğine dair tepkiler büyüdü. En kısa zamanda atama sayılarının açıklanmasını isteyen öğretmen adayları yine de rekor atama için sosyal medya da gündem olmaya devam edecek gibi görünüyorlar.

Editör: Birkan Erel