Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde görev yapan Necmettin Öğretmen, 2017 yılında aracıyla Şanlıurfa'ya giderken PKK'lı teröristlerce yolu kesildi. Yolu kesilerek kaçırılan öğretmenin aracı yakıldı daha sonra ise kendisi şehit edildi. Şehit edilen Necmettin Öğretmen'in hayatı film olacak. Hikayesi beyaz perdeye aktarılacak. Gümüşhane'li yapımcı Kemal Tozlu'nun yapımcılığını üstlendiği filmin güçlü bir oyuncu kadrosu olacak. Gümüşkoza Gazetesi'nden Sinan Uçar Kemal Tozlu ve Necmettin Öğretmen'in ailesiyle konuştu.

Necip Tozlu: Şehit bizim şehidimiz

Yapımcı Necip Tozlu Necmettin Öğretmen'in hikayesinin film yapılma sürecini anlattı. Şehidimizin babasıyla da istişare ettiklerini söyleyen Tozlu'nun açıklamaları şu şekilde:
Necmettin öğretmen, Türkiye’nin çok tanıdığı bildiği gururlarından bir tanesidir. Kendisinin hayatını konu alacağımız bir film projemiz var. Bundan yaklaşık bir yıl önce memlekete geldik. Gümüşhane’de bir sohbet esnasında abilerimizle konu konuyu açtı. Şehit bizim şehidimiz Necmettin. Dedik ki birlikte Necmettin öğretmenimizin ülkemizde hatta uluslararası birçok ülkede duyulması gereken bir hikâyesi var. Bunun filmini çekebilir miyiz diye düşündük? Hamit abiyle istişare ettik. Bir yıl önce filmin çekilmesi için karar verdik. Senaryomuz %90 bitti. Güçlü bir oyuncu kadromuz oluşuyor. Nasip olursa kısa vadede filmi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hem Necmettin’in hayat hikâyesi hem de nasıl bir süreçten geçtiği, nasıl bir öğretmen olduğunu, nasıl bir insan olduğunu tüm ülkemize hatta tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.

''Oğlumun cansız bedenine 7 gün sonra ulaşabildik''

Şehit Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz oğlunun ilim için savaşırken, cahillikle cehaletle savaşırken şehit olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti. ''Oğlum, sekiz aylık eğitiminden sonra asalaklar ve vampirler tarafından tatilini geçirmek için memleketine gelirken, Pülümür ilçesinde asalaklar ve vampirler tarafından yolu kesilip alıkonularak arazi yakılarak hayatına son verildi. Oğlumun cansız bedenine 7 gün sonra ulaşabildik. Acımız hep taze, acımızı hep yüreğimizi taşıyacağız.''

Editör: TE Bilisim