Meb Haber

Şimdi De Okullarda Diriliş Neslinin Amentüsü Rezaleti! MEB Açıklama Yapacak Mı?

Kocaeli’nde gerçekleşen rezalet pes dedirtti. Siyaset sınıflara kadar girdi. Okullara dağıtılan ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı kitap okullara dağıtılırken içindeki ifadeler gündem oldu.

Abone Ol

Anka’nın haberine göre Kocaeli’nde ‘Uluslararası Sezai Karakoç’ günleri düzenlendi. Bu etkinlik kapsamında etkinliği düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi valilik izniyle 10 binden fazla kitap ücretsiz olarak okullarda dağıtıldı. Dağıtılan kitapların arasında ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ kitabı da vardı.

Kitapta yer alan ifadeler:

"….insanları da şöyle bölümlüyorum; hakikate uyanlar, sağcılar; karşı çıkanlar, solcular, hakikat yolunu sürdürenler, gerekirse bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler. İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü, komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına. Solcular gerek başkalarını sömürmeleriyle gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara ne yaşlılara ne yoksullara ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür.

Gerçek sağ, Kur’an’da tanımlanmıştır. Kur’an’da, sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır. Diriliş, uğurlu, iyilikçi topluluğu gerçekleştirme yoludur. Diriliş, şeytanın topladığı ve uğursuzluk saçan her topluluğu dağıtma, Allah’ın ipine sımsıkı sarılan topluluğu kurma yolu, yöntemi ve savaşı demektir…”

Eğitim-İş suç duyurusunda bulundu

Eğitim-İş şendikası konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak kitapta halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçunun işlendiği iddiasında bulundu. Sendika başkanı Mutlu, kitap dağıtımının 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası’na denk gelmesinin tesadüf olamayacağını ifade etti.