Meb Haber

Sonunda Mülakatla İlgili Meclisten Ses Geldi

Öğretmen atamalarında uygulanan mülakatlar, atama bekleyen öğretmenlerin aylardır gündeminde. Seçim döneminde verilen sözler seçimden sonra unutuldu. Ancak meclisten sonunda ses geldi.

Abone Ol

Öğretmenlerin torpil endişesiyle atanamayacağına inandıran mülakat uygulamasının devamı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından en üst perdeden seslendiriliyor. Sendikaların çabaları, öğretmenlerin tepkileri şu ana kadar görmezden geliniyor. Şubat ataması yaklaşırken öğretmen adaylarının beklentisi ortak. Mülakatsız rekor atama.

Meclisten ses geldi

Muhalefet partileri yürütme noktasında etkisi olsa da konunun gündemde kalması ve mecliste konuşuluyor olması bir o kadar önemli. Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da mülakat konusunda açıklamalarda bulundu. Atama bekleyen öğretmenlerin sayısına ve mülakat konusundaki tutarsız açıklamaların öğretmenlerde hayal kırıklığı yarattığına dikkat çeken Tahtasız, öğretmenler KPSS puanlarıyla atanmalı dedi.

Tahtasız’ın açıklamaları:

Atama bekleyen öğretmenler sorunu bu ülkenin artık kanayan yarası olmuş durumda.500 bin öğretmenimiz atama bekliyor. Gençlerimiz eğitim fakültesini kazanıyor, dirsek çürütüp mezun oluyor. Yetmiyor; KPSS sınavına giriyor, KPSS'de iyi bir puan alıyor o da yetmiyor; mülakata giriyor, sınav puanı yüksek olsa dahi mülakatta eleniyor. Sonuç, öğretmenlik hayaliyle yola çıkan gençlerimiz yıllarca atama bekliyor, hayalleri yıkılıyor. Ya özel sektörde asgari ücretle ya da inşaatlarda işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı söz verdi "Mülakatlar kaldırılacak." dedi, eski Bakan Mahmut Özer de bunu tasdikledi. Şimdiki Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Mülakatlar kaldırılmayacak.” diyor. Gençlerimizin umutlarıyla bir kez daha oynadınız, liyakati bitirdiniz, mülakatı getirdiniz. Mülakat demek torpil demek. Öğretmenlerimiz KPSS puanlarıyla mülakatsız bir şekilde atanıp liyakatli bir şekilde görevlerini yapmak istiyor. Yıllardır onları yorduğunuz, hayallerini kırdığınız yetmedi mi?