Meb Haber

Şubat Ayında En Çok Atanacak Branşlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ekim ayı içerisinde yeni atama takvimini açıklayacaklarını duyurdu. Atama takvimi Ekim ayı itibariyle açıklanacak olup yeni atanan öğretmenler Şubat dönemiyle birlikte görevlerine başlayacaklar. Peki en çok hangi branşa öğretmen ataması yapılacak? Haberimizde.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada en çok ihtiyaç duyulan branşları açıkladı. 5 farklı branşın adını sayan Tekin’in açıklamasıyla birlikte Şubat döneminde göreve yeni başlayacak öğretmen atamalarında yoğunluğun bu 5 branşa verilmesi bekleniyor.

‘’En çok ihtiyacımız olan branşlar…’’

Bakan Tekin, en çok öğretmen açığının olduğu ve en çok ihtiyaç bulunan branşların; İngilizce öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersi öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği olduğunu duyurdu.

Bu açıklamaya göre yeni atama döneminde en fazla bu 5 branş üzerinden öğretmen ataması yapılacak. Yeni atama takvimi bu ay içerisinde açıklanacak. Bakanlık takvimi duyurur duyurmaz ÖğretmenHaber üzerinden takvime ulaşabilir, öğretmen ataması haberlerini platformumuz üzerinden takip edebilirsiniz.