Bütün Dünya’nın konuştuğu tatlı tarifini sizler için araştırdık. Sosyal medyada neredeyse yapmayanın kalmadığı tatlı tarifi ile birlikte siz de özel günlerinizde, günlerinizde, tatlının yetişmeyeceği günlerde ve vaktinizin olmadığı zamanlarda pratik bir şekilde tüm organizasyonu kurtaracaksınız. Bu tatlının bu kadar popüler olmasının sebebi ise hem 2 malzemeyle yapılıyor hem de 10 dakikada oluyor. İşte 2 malzemeli tatlı tarifi…

2 MALZEMELİ TATLI TARİFİ

240 gr yoğunlaştırılmış süt

200 gr kakao

Yoğunlaştırılmış süt sizi korkutmasın, yoğunlaştırılmış sütü bulamazsanız 500 ml sütü 1 su bardağı şekerle koyu bir kıvam alana dek kaynatın. Elde edilen ürün artık süt reçelidir ve yoğunlaştırılmış sütün yerini tutacaktır.

2 MALZEMELİ TATLI NASIL YAPILIR?

Bu bölümde size 2 malzemeli tatlıyı nasıl yapacağınızı aşama aşama anlatacağız.

1.      Yoğunlaştırılmış sütünüzü tencereye alın, bir taşım olacak kadar kaynatın.

2.      Kaynatılan yoğunlaştırılmış sütü bir cam kaseye alın.

3.      Bir elek yardımıyla sütün üzerine diğer malzememiz olan kakaoyu serpin ve bir kaşıklı dökerken sürekli karıştırın

4.      Tatlı kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

5.      Hazırladığınız karışımı ele yapışmayan bir hamur kıvamı aldığında küçük kare boyutlarında bir borcam aktarın. Üzerini düzleştirin ve 1.5 saat buzlukta dinlenmey bırakın.

6.      Tatlınız artık soğudu! Buzluktan çıkarın ve kare şeklinde dilimleyin, üzerine tekrardan kakao serperek servis edin.

Herkese afiyet olsun!

Editör: Tugay AKSOY