Bir gazetecinin Twitter hesabında yer alan iddiaya göre Mahmut Özer’in ücretli öğretmenlere kadro müjdesi verileceği iddiası yer aldı. Kısa sürede gündem olan bu açıklama yüzünden öğretmenler merakla resmi açıklamayı bekler oldu. Peki ya resmi açıklama geldi mi?

Ücretli Öğretmenlere Kadro Geliyor mu?

Gazeteci Engin Pınarbaşlı, Milli Eğitim Bakanı MEB Mahmut Özer tarafından bu tarz bir açıklama yaptığını iddia etti. İddia Twitter hesabından paylaşıldı. Twitter’da yer alan yazıya göre; “Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada, Ücretli Öğretmenlerin emeğinin karşılığının verilmesi gerektiğini ve bu nedenle kadro verilmesi için öncelik Ücretli Öğretmenlere verileceği ve çalışmaların başlatılabileceğini belirtti” eklinde paylaşıldı. Seçimlerin yaklaşması Cumhur ve Millet ittifakların sırayla vaatlerini sıralamasıyla bu müjdenin de gelebileceği akıllara geldi. Ancak henüz böyle bir resmi açıklama gelmedi. Hatta şu an için Cumhur ittifakından bu şekilde bir vaatte bulunmuyor. Atama müjdeleri geldi. Ancak ücretli öğretmenlere dair henüz bir açıklama yapılmamış durumda.

Ücretli Öğretmen 40 Saat Ders Alabilir mi?

Ücretli öğretmenlik konusunda bazı bilinmeyen konularda merak konusu oldu. Bunun başlıca konularından biri de ücretli öğretmenlerin 40 saat derse girip giremeyeceği konusu idi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazıda okullarda ki öğretmenlerin yetersiz olduğu durumlarda gerektiğinde bir haftada 40 saat ücretli öğretmenler ders verebilir dendi.

Türkiye’de Kaç Tane Ücretli Öğretmen Var?

Ülkemizde ücretli öğretmenlik yapan öğretmen sayısı bir hayli fazla. Hatta öğretmenlik mesleğinde bu durum çokça tepki görüyor. Merak edilen bir konu ülkemizde kaç tane ücretli öğretmen var? Türkiye’de Ocak 2023 tarihinde yapılan açıklamaya göre 76 Bin 485 ücretli öğretmen bulunuyor. Nüfusun en yoğun olduğu İstanbul’da 16 bin 128 ücretli öğretmen bulunuyor.