Ek ders çilesi bitmek dinmek bilmiyor. Her şey Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan seyyanen zam ile başladı. Öğretmenleri hesap etmeden yapılan bu zammın mağduriyetini ücretli öğretmen ve usta öğreticiler yaşıyor.

Seyyanen zam ile birlikte yüzde 17.55 ek ders zammı yapılması ücretli öğretmenleri enflasyon karşısında ezdi de ezdi. Bu duruma tepkiler artınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam yaptıklarını açıkladı. Sosyal hakları olmayan, sigortaları eksik yatan, yol ve yemek parası olmayan ücretli öğretmenler zam açıklamasına rağmen asgari ücretin altında bir maaşa mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 25’lik zam açıklamasıyla hesaplamalar bir miktar asgari ücretin üzerine çıksa da Ekim ayı maaşını alan öğretmenler hayretler içerisinde kaldı. Öğretmenlerin maaşları 60.10 TL üzerinden yatırıldı. Yüzde 25 zammın yansıtılmadığı görüldü.

Belediyelerde ve Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı’na bağlı olsun olmasın hiçbir ücretli öğretmenin ek dersine yüzde 25 zam yapılmadı. Öğretmenler bunun sebebini merak ediyor.

Ek Ders Ücretleri Neden Eksik Yattı?

Ek ders ücretlerinin eksik yatmasının sebebi zam müjdesinin henüz yasalaşmaması. Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin yüzde 25 zamlı ödeme alabilmesi için konunun bir an önce meclise gelerek yasalaşması gerekiyor.

ucretliogretmen-maasi

Ücretli öğretmenler maaşlarını sosyal medyadan paylaştı. Maaşların 7 bin TL ile 9 bin TL arasında değiştiği görüldü. Asgari ücret alabilen ücretli öğretmen neredeyse yok. Öğretmenler ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılmasını istiyor.

Editör: Tugay AKSOY