Ak Partili eski vekil Metin Külünk her zaman hükümetin içinden dikkatle dinlenen isimlerin başında geliyor. Son olarak Külünk, Oğuzhan Uğur’un Youtube kanalın Babala TV’de Mevzular Açık Mikrofona Ak Partiyi temsilen katılmış ve takdir edilmişti.

Külünk: Mülakatlar kaldırılmalı

Külünk sosyal medya hesabından öğretmen mülakatları ile ilgili fikrini paylaştı. Güvenlik soruşturmasının öğretmen atamalarında yeterli olacağı kanaati taşıdığını ifade eden Külünk, mülakatların kaldırılması gerektiğini vurguladı. Külünk tam olarak “Öğretmenlik mülakatları kaldırılmalıdır. Güvenlik soruşturmasının yeterli olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da öğretmen mülakatları konusunda açıklama yapanlar arasında yer aldı.

Geylan’ın açıklamaları:

Mülakatı yapacak olan bir yapar zeka uygulaması değil, insandır. Komisyon üyesinin bilgi birikimi, o günkü duygu durumu, algı kapasitesi vs. gibi hususlar takdirini etkileyen temel unsurlardır. On binlerce adayın yarıştığı bir mülakat sürecinde, 0,001’lik bir sapma dahi adayın sıralamasını tayin edecektir. Hal böyleyken, mülakatlarda adaleti sağlayacağız iddiası asla gerçekleşmeyecektir. Bu durumda yapılacak tek doğru hareket, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasını kökten kaldırmaktır.

Editör: Deniz Beyatlı