Meb Haber

Uzman Öğretmenlik Düzenlemesi Bekleyen Öğretmenlere Kötü Haber!

Abone Ol

Önceki MEB Bakanı Mahmut Özer Değişiklik Tamamlandı Demişti

Uzman öğretmenlik düzenlemesi yapıldığında sınav şartı sert tepkilere yol açmıştı. Diğer devlet memuru kariyer basamaklarında yer almayan sınavlar öğretmenlerin önüne konuldu. Hem muhalefet hem de öğretmenler sınava karşı açıklamalarda bulunmuştu. Özer kulağını bu eleştirilere tıkasa da çözümü sınav sorularını kolaylaştırma olarak bulmuştu. Önceki Bakan Özer seçim öncesi öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişikliğin tamamlandığı meclis açılır açılmaz gündeme geleceğini ilan etmişti. Uzman öğretmen yıl şartı 5 yıla inecek ve sınav şartı kalkacaktı. Özer’in bakanlıktan ayrılması ve yerine Yusuf Tekin’in gelmesi de bir değişiklik yaratmadı konu hiç gündeme gelmedi.

Yusuf Tekin Uzman Öğretmenlik Mesajı Verdi Mi?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ‘’öğretmenler odası buluşmaları’’ ile öğretmenler ile birebir iletişim kurdu talep edilen birçok konuyu yerine getirdi. 2. il dışı atamaları ve il emri verildi. Ancak Mahmut Özer’in geçmişte vermiş olduğu değişiklik sözü sık sık gündem oldu. Bu konulardan bir diğeri de PDR normuydu Özer çalışmanın tamamlandığı atamaların yapılacağını açıklamıştı. Yusuf Tekin öğretmenlik meslek kanunu değişikliğinin kapsamlı bir şekilde yapılacağını belirtse de öğretmenlere üzücü haber geldi.

Öğretmenlere Kötü Haber

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte düzenleme bekleyen öğretmenlerin yanı sıra mevcut uzman öğretmen ve başöğretmenlerin de sıkıntıları bulunmakta. Temmuz ayında yapılan yüzde 17.55 sonrası öğretmenlerin talebi kariye basamakları tazminatına zam gelmesi olsa da bütçe sıkıntısı sebebiyle, böyle bir zammın şuanda mümkün olmadığı öğrenildi.