2006 yılında ilk kez uygulanan uzman öğretmenlik sınavı aradan geçen 16 yılın ardından 2022 yılında Mahmut Özer döneminde yeniden hayata geçirilmişti. 11. Kalkınma Planı’n da eğitim kategorisinde hedefler arasında yer alan kariyer basamakları Ziya Selçuk ve Mahmut Özer işbirliği ile gerçekleşmiş oldu. Kariyer basamaklarına her gelen bir taş koyarken, Bakan Yusuf Tekin de uzman öğretmenlik sınavının kaldırılması gerektiğini, öğretmenlik meslek kanunun kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini açıklamıştı.

Bakan Yusuf Tekin Müjdeleri Üst Üste Verdi

Bakan Yusuf Tekin, müfredatın öğretmenleri zorladığını belirterek Kasım ayının sonunda sade yeni bir müfredat duyurusu yapılacağını açıkladı. Öğretmenlerin bir diğer beklentisi ise kariyer basamakları ile ilgili adımların bir an önce atılması. Bakan Yusuf Tekin bu konuda engelin, ‘’öğretmenler unvanı sınav ile alır’’ maddesinden dolayı şuan için harekete geçiremiyor. MEB bu sorunu aşabilmek adına detaylı çalışma yapıyor.

Öğretmenler Odası Buluşmaları ile birçok müjde verilmişti. Her ayın ilk Cumartesi günü farklı illerde gerçekleştirilen buluşmalar öğretmenlerin gözü, kulağı ve dili oluyor. Bu Cumartesi İstanbul’da gerçekleştirilecek Öğretmenler Odası Buluşmalarında Bakan Yusuf Tekin’in kariyer basamakları ve uzman öğretmenlik meselesi ile ilgili öğretmenleri bilgilendirmesi bekleniyor.

Editör: Tugay AKSOY