Ekonomi

Ziraat Bankası Kesenin Ağızını Açtı 7.860 TL Taksitle 1 Milyon TL Konut Kredisi Verilecek!

Ev almak isteyen bütçesi yetmeyen kişilere özel Ziraat Bankası ortak konut kredi kampanyasıyla ev sahibi yapacak. Kampanya da detaylar belli oldu.

Abone Ol

Ev almak için para biriktiren eksiği olan ya da tamamen kredi kullanmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası çözümü ortak kredi kampanyasında buldu. Kredi faizlerinin yükselmesi sebebiyle, bankalar vatandaşları tek tek geri çevirirken, imdada Ziraat Bankası yetişti.

Ziraat Bankası’nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre ortak konut kredisi başladı. Bu yeni kampanya ile birlikte en az 2 en çok 5 kişi ortak alabiliyor ve kredi taksitlerini eşit bir şekilde ödüyor. Böylelikle ailelerin ev sahibi olması planlanıyor.

Ziraat Ortak Konut Kredisi Nasıl Başvuru Yapılır?

Ülkemizin önde gelen kamu bankalarından olan Ziraat Bankası düzenlemiş olduğu kampanya ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak. ‘’Ortak Konut Kredinizi Hemen Alın’’ sloganıyla müşterilere duyurulan süreçte en az 2 en çok ise 5 kişi aynı ev için ortak kredi çekebilecek.

Bu kişilerin düzenli geliri olması gerekiyor. Verilecek kredi tutarı SPK lisanslı ekspertiz firmalar ile yapılan incelemeler sonrası BDDK tarafından belirlenen maksimum kredi limitlerine göre veriliyor.

Kredi çıkarsa Ziraat Bankası evi ipotek eder, bazı durumlarda ek teminat istenebilir. Banka, hayat, konut ve DASK’ı zorunlu tutmakta.

Ziraat Bankası’nın düzenlemiş olduğu kampanya ile 1 Milyon TL kredi 120 ay vade ile veriliyor. Aylık ödemesi 39 bin 223 TL bu rakam ortaklara bölünerek ödeniyor. 5 kişi ortak kredi çekerse aylık ödeme 7 bin 860 TL’ye düşüyor.