Meb Haber

Ziya Selçuk’un 2.5 Nasıl Yazılır Sorusuna Verdiği Efsane Cevap!

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya paylaşımlarıyla hayatı yaşama tarzıyla son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Selçuk’un 2.5 nasıl yazılır sorusuna verdiği cevap sosyal medyanın gündemine oturdu.

Abone Ol

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce hayvancılık hayali olduğunu belirtmiş ardından sosyal medya hesabı üzerinden ‘’davar otlatıyorum’’ paylaşımını yaparak büyük ilgi toplamıştı. Selçuk dün sosyal medya hesabı üzerinden ilkokulda öğretmeninin 2.5 nasıl yazılır sorusuna verdiği cevabı paylaştı. Öğretmen ve öğrenci ilişkisine dikkat çeken paylaşım beğeni yağmuruna tutuldu.

“Sen hakikaten geri zekâlısın.”

“İki buçuk nasıl yazılır?” diye bir soru sormuştu. Bakkaldan bir buçuk ekmek alan bir çocuk olarak önce rakamla 2 yazdım ve hemen yanına iki rakamının üst tarafını yani yarısını yazdım. Öğretmen gördüğünde tokadı basıp ve “Sen hakikaten geri zekâlısın.” demişti. Yazdığım, öğretmenime göre doğru değildi belli ki. Ama ben, en azından anlaşılmayı bekliyordum😊

Bir çocuk, bir genç -bize göre- saçmalıyorsa emin olun “benimle alay etsinler” diyerek bunu yapmaz. Bilmediğinden, anlamadığından, öyle sandığından, bizimle bağ kuramadığından dolayı yapar. Bize göre –hata- olan bir şey onun gelişme, büyüme sancıları olabilir.

Ziya Selçuk'un bu paylaşımının altına ise dikkat çeken yorumlar geldi.

''Siyasi görüşünü bir kenara bırakırsak gördüğüm en masum Bakan…''

''Pandemi tuzağına düştünüz. Bakın önümüzdeki 15 gün önemli diyenler hala yerinde.''

''Ben sizden çok umutluydum corona zamanına denk gelmeniz ve bu sebepten hiçbir icraatinizi göremememiz çok büyük bahtsızlıktı.''

Tüm çocukların icatlarına, niyetlerine, anlaşılma kaygılarına, sabırsızca çözüm aradıkları "saçma" sorularına 2 buçuk üzerinden 2 buçuk veriyorum:). Allah bereket versin.