Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 81 ile yönelik yapılan açıklamada tüm öğrenciler için yeni bir döneme geçildiği vurgulanmaktadır. Müfredat değişikliğinin yanı sıra sınavlarda test yerine kısa cevaplı açık uçlu sorulara geçilmesine dair detayları açıklamıştır.

2024-2025 yılında farklı alanlarda değişiklikleri öngören müfredatın eğitim ve öğretim sisteminde uygulanmaya başlanacağı aktarılmaktadır. Ancak yeni müfredat gereği ortak sınavların Mart ayında yapılacağı belirtilmektedir. 26-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavda açık uçlu sorulara yer verilecek olup, kısa cevapları vermeleri istenecektir.

Neden Bu Sisteme Geçildi?

İlk kez uygulanacak olan açık uçlu sorularla sınav sistemine geçilmesiyle birlikte öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmeleri beklenmektedir. Soruların ortaokul ve lise öğretmenlerinin ortak çalışmaları sonucu hazırlandığına dikkat çeken Bakan Tekin, bu sayede öğrencilerin eksiklerini görmelerinin mümkün olacağına değinmektedir. Geri bildirim alınması açısından önemli bir adım olduğunu da aktarmıştır.

Öğrencileri bu sınavda nelerin beklediğini merak ediyor olabilirsiniz. 6. Sınıflarda Türkçe sınavının ve 9. Sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı sınavının 26 Mart tarihinde, Matematik dersi için sınavların ise 27 Mart tarihinde yapılacağı belirtilmektedir.