Astsubaylar uzun zamandır maaşlarını doğrudan etkileyecek olan 5400 ek göstergesinde müjde bekliyor. Yeni gelen bilgilere göre astsubay 5400 ek gösterge verilmesini içeren teklif TBMM Genel Kurulu’na geldi. Amasya Milletvekili Reşat Karagöz tarafından astsubay maaşlarının artması için 5400 ek gösterge verilmesini içeren teklif meclise taşındı.

Tüm Astsubaylara 5400 Ek Gösterge Verilmesiastsubay5400ekgosterge

Dünya Astsubaylar Günü’nde Meclis’te konuşma yapan Milletvekili Reşat Karagöz şu sözlere yer verdi;

‘’Türk Silahlı Kuvvetleri emir komuta zinciri içerisinde yurt içi ve dışındaki kadrolarda görev yapmakta olan astsubaylarımız, mensubu olduğu kurumun vazgeçilmez bir parçasıdır. 3600 ek gösterge rakamına yükseltilen ikinci derecedeki astsubaylarımızın emekli maaşlarına olumlu derecede iyileştirme getirilmiştir ancak birinci derece astsubay kadro göstergesi 3600’den 4200’e yükseltilirken astsubaylarla ek göstergesi aynı olan farklı kurumlardaki kadroların ek göstergesinin 5400’e yükseltilmesi astsubaylar için mağduriyete neden olmuştur.

EMEKLİ ASTSUBAYLARA YENİ DÜZENLEME

Kırk yıl hizmet karşılığı emekli olmuş bir astsubayın emekli aylığı mesleğe yeni başlamış kendi meslektaşı kadar dahi değildir. Toplumsal ve kurumsal adalet duygusunun tesis edilebilmesi için astsubay emeklilerine yönelik ilgili mevzuatlarda düzenleme yapılarak mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.’’ dedi.

Astsubaylar ise yıllardır özlük haklarıyla mağdur edildiklerini, mesleğin zor ve meşakkatli olduğunu 6 ay askerlik yapamayanlara karşı bu mesleğin ömür boyu icra edildiğini ifade ettiler. Astsubaylar 5400 ek gösterge düzenlemesinin bir an önce yasalaşmasını istiyor.

Editör: Tugay AKSOY